Siirry etusivulle

Ei enää riitä, että ainoastaan sanotaan, että halutaan hyvää koko isänmaalle. Hyvän pitää kohdistua kaikille: niille, jotka ovat talouskasvun etunenässä, ja niille, jotka tulevat taaempana. Politiikka on intohimoni, ja siellä läheisimmät asiat koulutus, työelämä ja hoiva kaikissa elämänvaiheissa, sekä tietysti kotimaakuntani Keski-Suomi.

Suomi oli köyhä, mutta ei se sellaiseksi jäänyt. Suomi on kaikilla mittareilla – jopa lämpömittarilla – yksi maailman parhaita asuinpaikkoja. Sellaisena se tulee säilyttää. Maailman nopea muuttuminen voi synnyttää harhakäsityksen demokratian toimimattomuudesta tai sen kyvyttömyydestä vastata muutoksiin. Kyllä se kykenee, ja kyllä se voi, mutta hyvää on vaikea parantaa.

Toisenlaista mallia voi katsoa esimerkiksi tämän päivän Yhdysvalloista. Hinta, jonka vakaudesta ja vapaudesta maksamme on, että päätöksenteko on joskus hitaampaa. Sopimalla on parempi kuin repimällä ja äärestä toiseen riuhtomalla.

Seuraavalla vaalikaudella eduskunnalla on kotimaassa edessään kolme suurta haastetta.

Suomen talousihmeen ja vaurauden ydin ja sydän on koulutus. Kolmen oikeistopuolueen hallituskauden jälkeen meillä on koulutusjärjestelmä, jota lupauksista huolimatta on ryöstetty häikäilemättömästi. Korjaamista riittää. Päivähoito-oikeus jokaiselle on koko yhteiskunnan etu ja varhaiskasvatus on hyvän osaamisen perusta. Sama toisin päin: jos viisikymppinen haluaa täydentää osaamistaan, siihenkin pitää olla olemassa toimiva järjestelmä.

Osaaminen tuo työtä

Työelämässä ratkaistaan muutakin kuin suuryritysten ja yrittäjien vaurastumista. Niistä riippuu koko hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus. Sujuva työelämä ja etujen yhteensovittaminen takaa Suomelle ja suomalaisille vauraan tulevaisuuden. Suuriakin muutoksia voidaan tehdä, kunhan niitä ei sanella yhden osapuolen etujen mukaisesti.

Kun talous pyörii, riittää resursseja huolehtia myös niistä, jotka tukea tarvitsevat.
Osaa ihmisistä pitää auttaa hankalasta tilanteesta eteenpäin astelemaan omilla jaloillaan. Osa tarvitsee jatkuvaa huolta ja apua. Lasten ja ikääntyvien hoivapalvelut ovat olleet vapaaehtoistoimintani keskeinen osa jo yli 20 vuotta. Pidetään hoiva ja hyvä hoito omissa käsissämme, ei anneta niitä kansainvälisten rahoitusjättien rahasammoiksi!

Liitymällä postituslistalle saat viimeisimmät kampanjaviestit. Liity listalle tämän linkin takaa löytyvällä lomakkeella!